Skip to content

Obligaties Fair Ground Brussels – 10 jaar

De opgehaalde bedragen zullen ons toelaten onze financieringsbronnen in evenwicht te brengen om onze eerste 3 investeringen te financieren

  • De verwerving van 10 nieuwe appartementen (totale investering van 1.591.000 euro) voor Angela D in het kader van het Calico-project, een solidair cohousingproject gelegen in de Deltastraat in Vorst. De 10 woningen zullen verhuurd worden aan vrouwen in een kwetsbare situatie. We kopen de appartementen van de CLTB (Community Land Trust) via een erfpacht (ongeveer 23% onder de marktprijs) op een terrein dat eigendom blijft van de CLTB-Stichting. Fair Ground Brussels, verbindt zich er toe de woningen te verhuren via SVK Logement Pour Tous, in samenwerking met de VZW Angela D. Fair Ground kan de woningen nooit met een grote meerwaarde verkopen, waardoor ze gegarandeerd voor altijd hun betaalbare karakter behouden.

  • De verwerving van een verenigingslokaal (investering 305.000€) in de Vandenpeereboomstraat en de Zwarte Vijverstraat in Molenbeek. Dit lokaal maakt deel uit van een groter woonproject, Arc-en-Ciel, dat werd gefinancierd door het Brussels Gewest. Het Brussels Woningfonds ontwikkelde dit project, bestaande uit 32 woningen en een gemeenschapsvoorziening. Het terrein waarop dit project is gebouwd is eigendom van de CLTB-Stichting. Fair Ground Brussels zal een erfpacht verwerven voor het verenigingslokaal van 162 m2. De ruimte heeft een eigen terras en toegang tot de collectieve tuin. Ze is rechtstreeks toegankelijk vanaf de straat (toegankelijk voor mensen met beperking). De ruimte zal worden verhuurd aan de vereniging Vie Féminine; en de achterzaal zal toegankelijk zijn voor de bewoners buiten de openingstijden van Vie Féminine.

  • De registratiekosten en de renovatie van een gebouw in de Herzieningslaan in Anderlecht (ontvangen als schenking) met 3 appartementen en een activiteitenruimte (100.000€).

Nominale waarde van het financieel product

1.000 €

Intrestvoet netto (obligaties)

1,00 %

Intrestvoet bruto (obligaties)

1,50 %

Totaal bedrag van de uitgifte

475.000 €

Minimaal bedrag per particulier

1.000 €

Maximaal bedrag per particulier

475.000 €

Minimaal bedrag per rechtspersoon

1.000 €

Maximaal bedrag per rechtspersoon

475.000 €

investeringstype

obligatie

Beschikbaarheid

non souscriptible

Startdatum van de uitgifte

10-05-2021

Einddatum van de uitgifte

30-06-2021

Uitgiftedatum obligatie

01-07-2021

Vervaldatum (obligaties)

30-06-2031

intekenbaar door een partikulier

oui

intekenbaar door een rechtspersoon

oui

Fair Ground Brussels

Voor altijd sociale vastgoedcoöperatie

Meer info